Får du nok ud af dine pressemeddelelser?

Får du nok ud af din presse - billedeTidligere har Kommunikationsforum udsendt et nyhedsbrev med titlen ”5 fejl, du begår, når du skriver pressemeddelelser”.

Det særligt spændende ved denne mail var en undersøgelse fra TEK GROUP, der viser, at 95 % af journalisterne foretrækker at få tilsendt en pressemeddelelse pr. mail, mens kun 35 % af journalisterne vælger at besøge f.eks. en virksomheds Facebookside for at skaffe informationer.

Men hvad betyder det så? Det betyder, at der sjældent på magisk vis dukker en journalist op, som synes, du har en god historie til pressen. Det efterlader dig i den opsøgende rolle, hvor du sætter dig ved tastaturet og udformer en spændende pressemeddelelse, der naturligvis er aktuel, væsentlig, tilbyder læseren identifikation og rummer en form for sensation. Ja, det er de klassiske AVIS kriterier, men ikke desto mindre er det en anerkendt metode, der hjælper dig med at udpege en relevant historie. Kan du komme et K for konflikt på historien, rammer du journalistens varme hjerte og har gode muligheder for at få historien bragt.

Kommunikationsforum fortalte nu ikke så meget om AVIS(K) kriterierne, da deres målgruppe garanteret kender disse. Til gengæld påpegede de, at:

  • Hele 93 % af journalisterne i undersøgelsen mener, at billederne er vigtige. Du skal derfor ikke blot sende en god pressemeddelelse, men også medsende et billede, der naturligvis bakker dine pointer op.
  • Undersøgelsen viser, at 75 % af journalisterne foretrækker at få tilsendt videomateriale. Forestil dig ligehvor meget værdi en god video kan give din historie. Her er der virkelig mulighed for at appellere og præcisere. Det at se mennesker bidrager ikke blot til identifikationen, det giver din historie en helt anden dynamik, når den præsenteres på et online medie.
  • Folk glemmer de vigtige ”hvad, hvor og hvornår?” i deres kommunikation. Det betyder, at journalisten ikke kan planlægge sin arbejdsuge, hvorfor han eller hun nok får svært ved at finde plads til dit arrangement. Derved går du glip af potentiel pressedækning.
  • Folk udformer overskrifter, der er for dårlige. Både overskrift og emnefelt skal sætte en krog i journalisten, så din historie vækker mere interesse end alle de andre i indbakken.

Det sidste råd kommer herfra: Undgå for pokker at skrive en pressemeddelelse, hvis det bliver spamagtigt. Skriv aldrig en pressemeddelelse, hvis du ikke selv gider læse den.

Det fører tilbage til de førnævnte AVIS(K) kriterier. Hav noget på hjerte og brug tid på at fortælle historien. Kun sådan undgår du at blive fyld i en journalists indbakke.

Har du brug for hjælp til en stærk pressemeddelelse, så kontakt mig.